Ünlü Durugörücüler ve Uzaktangörücüler PDF Yazdır e-Posta
Sultan Tarlacı tarafından yazıldı.   
Cumartesi, 16 Şubat 2013 21:52
1.7/5 (7 oy)

Ingo Swann, 1933’de doğdu. Şubat 2013'de vefat etti. Çocukluğundan beri psisik deneyimler geçirmis oldugundan, 1960'larin, sonlarinda Amerikan Psisik Arastirma Dernegi'nin (ASPR) 'durugörü' 'telepati' ve 'ölüm-ötesi deneyimi' arastirma programlarina süje olarak katildi. ASPR'de ve daha sonra Stanford Arastirma Enstitüsü'nde (SRI) yapilan deneylerde, 'cografi durugörü' yetenegiyle deneyin yapildigi yere çesitli uzakliklarda bulunan bölgelerin durum ve kosullari hakkinda bilgi vermekle kalmadi, Jüpiter ve Satürn gibi gezegenlerin cografi özellikleri hakkinda da bilgi vermeyi basardi. 


Uzaktangörü yeteneği en güçlü olan kişilerden biridir. ABD’de askeri proje olan STARGATE projesinde denek olarak kullanılmıştır. Kendisini “psişik” olarak değil de “bilinç arayıcı” olarak tarfiler. İki fizikçi tarafından (Russell Targ ve Harold Puthoff) uzaktangörü yeteneği yıllarca katı deneylerle test edilmiş ve testleri başarı ile geçmiştir. CIA tarafından desteklenen projelerde denek olarak kullanılmıştır. Özellikle coğrafi koordinatları (meridyen ve paralelleri) tespit etmede en büyük yeteneklerdendir. Belli hedefleri uzaktan görme konusunda %85-95 hedef tutturabilmektedir. Swann bu yetenegiyle, soğuk savas döneminde, Antarktika'da buzlar altinda bir Rus denizaltisinin gizli oldugunu bilebilmiş ve Ruslar, Amerikalilar'in bunu nasil keşfedebildiklerini anlayamamışlardır.

Swann üzerinde yapılan çalışmalar konum olarak astronomiye kadar uzanmıştır. 1973 yılında, etrafında halkası olan tek gezegen Satürn kabul ediliyordu. Swann, 1973 yılında, Voyager uzay aracı Jüpitere gitmeden önce “etrafında halkaları var” ve bu halkalar ince taneciklerden oluşuyor diye söylemiştir. 1979’da Voyager, halkaları doğruladı. 1972-1979 yılları arasında yirmibeş cinayet üzerinde çalıştı ve bunlardan ancak üçü başarılı sonuç verdi.

2001 yılında Michael Persinger, Swann’in durugörü sırasında beyin çalışmasını inceledi. Normalın dışında yoğun bir uyumluluk hali ortaya çıktığını tespit etti.

Gerard Croiset (1909-1980)
Bir çok cinayet ve kayıp için durugörü çalışması yapmıştır. Danimarka polisi ile sıkı bir çalışma içine girmiş ve katili tarif etmiş hatta bir vakada ismini bile verebilmiştir.

Joseph McMoneagle
Özellikle askeri amaçlar için çalışmıştır. Çin’in nükleer çalışmaları, Kaddafi’nin ne yaptığı ve İran ile ilgili askeri uzaktan durugörülerle bilgiler vermiştir. Rehi ve uçak bulma işlerinde başarı oranı &685 oranına çıkabilen bir durugörü uzmanıdır. 1979 yılında, Rusya da yapılan yeni bir Typhoon sınıfı deniz altının varlığını gördü ve 1980 yılında uydu fotoğrafları ile bu durugörüsü kanıtlandı. Bütün bu başarılara rağmen başarısızlıklar da yok değildi. AIDS aşısı, ruhun bilimi, Hristiyanlık olmaksızın yeni bir din gibi 2002-2006 yılları arasında bilgiler vermişti. Ama hiç biri gerçekleşmedi. Buna karşın, gerçekleştirdikleri çok dikkat çekicidir. “The Dead Zone” adlı psişik bilim kurguda Usame Bin Ladin için “The Hunt for Osama, 2003” adlı kısmını yazdı ancak dizinin bu kısmı gösterime girmedi. Neden girmediği ise bilinmiyor.