Kaybolan Malezya Hava Yolları Uçağının Konumu e-Posta
2.1/5 (8 oy)

Çalışma 14 Mart-19 Mart arası uzaktan görü yöntemi ile yapılmıştır. Çalışmaya KÖR olarak, 14 kişi katılmış ve değişik bilgiler verilmiştir. Kör manası, bilgi veren kişinin diğer kişilerin bilgilerinden sonuç açıklanana kadar haberi olmamasıdır. Bilgiler bir kişide toplanmış ve bu yorum ve ortak çıkarım da bilgi toplanan kişi tarafından yapılmıştır. Buna göre; Uçağın daha çok bulunabileceği olası konumuna yoğunlaşılmıştır. Bu amaçla ipuçları araştırılmıştır. Olası kaçırılma senaryoları ve bazı isimler de ortaya çıkmıştır. Uçağın silahlı kişilerce kaçırılmış olabileceği, düşmediği, zorunlu indirildiği ve saklanabileceği bir alana indirildiği (1/12 kişi), indirilme sırasında doğal olarak ölümler muhtemelen sağ kalanların olduğu algılanmıştır (3/12 kişi). Pilotun da sağ olduğu (1/ 12 kişi). Yolcuların bir kısmının nerede olduğunu bilmedikleri ve şaşkın oldukları (2/12 kişi) algılanmıştır.

-        Uçaktaki bir patlama ile pilotlar ne yapacağını bilemediler ve bazıları paraşütle atladılar. Daha sonra uçak ıssız, sıcak, kayalık ve olasılıkla bol yağmur alan bir adaya indirildi. Koyu kahverengi kayalar ve denize kıyısı var. İnsan eli değmemiş. Yaralı ve ölüler var. 66 sayısı. Ölü? Koordinat?? Uçak iletişim kuramadığından sessiz bir yere çakıldı.

-        Genel kanaat uçağın büyük kanal gibi bir yere, içinde su olabilen, V şeklinde vadi de olabilir indirildiğidir (4 kişi bilgisi/12 kişide). Bu nedenle uçağın bir kısmı su içerisinde, diğer kısmı da su üzerinde olabilir. Sadece 2 kişi su içerisinde tam batık olabileceğini ifade etmiştir. Ancak diğer kişilerce karaya sıkı bağlantılı, yüzeysel suda olan uçak kısmı algılamış ve çizmişlerdir.

-        Bir kişi havada türbülansla parçalanmış olduğunu yazmış ancak çizimde su üzerinde iki büyük parça çizmiştir!

-        Çevrede genelde tek BÜYÜK bir kara parçası-büyük bir ADA olarak da algılanmıştır (4 kişi /12 kişide)

-        Etrafta üçgen şeklinde büyük bir yapı, Obje-Nesne algılanmış, sivri bir kaya-tepe gibi de olabilir (2/12 kişide)

-        Bir cam gibi kubbeli yapı var. Kapalı spor salonu gibi sanki. Bu algı bir üstteki ÜÇGEN obje ile ilgili de olabilir.

-        Çevrede BEYAZ YUNUS balıkları (1/12 kişi)

-        Kumsal olmayan çok kayanın da olduğu bir bölge (1 kişi/12 kişi)

AYRINTILI HARİTALAR VE RESİMLER EKLENECEKTİR